V nemocnici umrel na prasaciu chrípku mladý muž

01.12.2009 Stará Ľubovňa

V ranných hodinách 26. novembra náhle umrel na multiorgánové zlyhanie mladý, 21-ročný muž, ktorého do staroľubovnianskej nemocnice priviezli v utorok 24. novembra na chrípkové ochorenie.
Ako pre TASR potvrdil Peter Bizovský, riaditeľ nemocnice, \"od 19. hodiny pondelka 30. novembra vieme, že tam bol potvrdený vírus prasacej chrípky\".
Ochorenie pacienta sa ambulantnou liečbou nezlepšovalo, preto bol prijatý na interné oddelenie, kde lekári pokračovali v intenzívnej liečbe, no napriek tomu začal respiračne zlyhávať. Podľa slov riaditeľa bol pacient v stredu preložený na oddelenie urgentnej medicíny, kde ho napojili na umelú ventiláciu, no aj napriek liečbe \"vo štvrtok 26. novembra exitoval v ranných hodinách\".
\"Pacient, aj keď bol mladý, bol chronicky chorý, bolo tam ochorenie pľúc a ochorenie srdca, \" uviedol Bizovský.
Z anamnézy, ktorú mali lekári v nemocnici k dispozícii, vyplýva, že mladý muž ani jeho rodinní príslušníci neboli v zahraničí. Riaditeľ dodal, že v súčasnosti nie je u jeho rodinných príslušníkov diagnostikované žiadne akútne respiračné ani chrípkové ochorenie.
V nemocnici je v súčasnosti sprísnený hygienický a epidemiologický režim. Riaditeľ uviedol, že na toto ochorenie v Starej Ľubovni umrel prvý pacient, ochorenie prasacej chrípky bolo pred týmto prípadom zistené u troch pacientov. Všetky prípady boli liečené ambulantne a pacienti sú zdraví.
 

Vyberte región